SnoeienSnoeiwerk

Snoeien doet bloeien. Hoe dit gaat, hangt af van meerdere omstandigheden. Zoals het weer buiten, de soort beplanting dat bij gesnoeid wordt, en de manier van snoeien. Het op de juiste wijze snoeien van uw heester en beplanting bevordert de groeiwijze en de levensduur van de beplanting en daarmee ook het uiterlijk van u tuin of groenvoorziening.   

Amstelveen hoveniers kijkt met zorg en aandacht naar uw heesters en beplanting en zal op een vakkundige manier zorg dragen voor het snoeien hiervan. Het vrijgekomen groenafval wordt uiteraard ook door ons afgevoerd.
Uw tuin is onze zorg.

Zoals u weet is snoeien een combinatie van handwerk en machinewerk. Omdat wij allerlei materieel hebben, kunnen wij al deze werkzaamheden zeer effectief uitvoeren. Indien nodig maken wij zelfs gebruik van een hoogwerker. Door al deze zaken kunnen wij u een compleet pakket leveren op snoeigebied.

Wij kunnen voor u ook hele bomen verwijderen. Dit gaat volgens een veilig stappenplan. Ten eerste worden de grootste takken afgezaagd. Daarna wordt de hele boom opgesnoeid, zodat er alleen nog een stam overblijft. Het compleet met wortel en al verwijderen van bomen word ook wel bomen rooien genoemd

Snoeien doet bloeien

Voor de meeste bomen en heesters is een zekere mate van vormsnoei erg belangrijk. Door geregeld bijhouden van uw beplanting, krijgen de bomen en struiken de juiste vorm en groeiwijze. Onze hoveniers kunnen deze werkzaamheden vakkundig voor u uitvoeren. U kunt zelfs een snoei-abonnement af sluiten, hierdoor kunnen onze hoveniers voor u al uw snoeiwerk doen. Zo heeft u een zorg minder en beleeft u langer plezier aan uw bomen en heesters en planten.

Snoeiwerk blijft een belangrijk onderdeel van uw tuin onderhoud. het spreekwoord snoeien doet bloeien is hier een perfect voorbeeld van. Tevens is snoeien belangrijk voor de vorm van uw aanplant en om deze te behouden zoals bedoeld.

Zoals gezegd moet men over kennis en ervaring beschikken om op de juiste manier en tijd te snoeien. Neem bijvoorbeeld een bessenstruik die u heeft geplant omdat hij in het najaar en winter mooie rode bessen draagt. Snoeit u deze vlak na de bloei, dan krijgt u geen bessen! Erwin weet dit soort dingen en snoeit uw struiken, heesters en bomen op de juiste tijd en op de juiste manier.

Bij elke plant ziet hij wanneer deze bloeit en wat de beste snoeitijd is. Heesters die in de winter knoppen aan de takken krijgen, bloeien voor de zomer. Deze snoeit hij na de bloei. Heeft een struik in de winter uitgebloeide bloemen aan de takken, dan betekent het dat deze tijdens of na de zomer heeft gebloeid en daarom in het voorjaar gesnoeid moet worden. Zo heeft elke struik, heester of boom een bepaalde periode waarop deze het beste gesnoeid kan worden.

Wij snoeienonder andere

De Blauweregen.

De prachtige blauwe bloemtrossen zijn de voornaamste reden om de blauweregen (Wisteria) in je tuin te plaatsen. Om te zorgen dat de plant optimaal bloeit, moet je de blauweregen snoeien.

Fruitbomen.

Als je optimaal wilt profiteren van je fruitboom dan is het verstandig om hem goed te snoeien. Er zijn twee soorten vruchtbomen, namelijk pitvruchtbomen en steenvruchtbomen. Deze moeten allebei op een ander moment gesnoeid worden..

Rozen.

Er bestaan veel soorten rozen die op verschillende manieren gesnoeid moeten worden. In de tuin vind je meestal struikrozen, maar ook kun je soms stamrozen, ramblerrozen, treurrozen, bodembedekkers, wilde rozen en klimrozen in tuinen vinden.

Hortensia.

De hortensia is een prachtige bloeier die perfect is als borderplant, oeverplant of haag. Deze plant met de mooie kleurige bloemen is erg makkelijk in onderhoud, maar wel moet je de hortensia snoeien.

Buxus

Met een buxus is heel veel mogelijk wat betreft snoeien. De meest gebruikte vorm van de buxus is de haag, maar de ronde buxus vind je ook veel in veel tuinen.

Leibomen.

Leibomen worden van oudsher gebruikt om boerderijen koel te houden. Maar om ze mooi vlak te houden, moet je regelmatig de leilinde snoeien

Bomen.

De winter is een uitstekende tijd om bomen te snoeien. Bomen zijn nu in winterrust. Bij een kale boom overzie je beter welke takken je weg moet snoeien. Je ziet de vorm van de boom beter.

Beukhaag.

De beukenhaag en de haagbeuk dienen minimaal één keer per jaar te worden gesnoeid, vóór de langste dag van het jaar.

Vaste planten

Dat je vaste planten terug moet snoeien in de lente weten de meeste mensen wel. Snoei ze echter ook ná de bloei, zo gaan ze nog een keer bloeien en kun je er soms zelfs tot in oktober van genieten.

Onze klanten Zeggen

Aanleg van komplete achtertuin van ongeveer 100 m2

Wij zijn uitermate tevreden over het resultaat, maar vooral over het enthousiasme, de tomeloze inzet en aanpak van Amsteleveen hoveniers. We kunnen het iedereen aanbevelen!

Kate BlansClient

Groen Onderhouds contract gemeente Buren.

Onze gazonnen en groen binnen ons gebied zien er weer goed onderhouden uit. Wij hadden niet anders verwacht na een goede intake. Het groen werd precies zoals afgesproken onderhouden.

Willen de BieClient

Tuin bestrating van vrijstaande woning te Amstelveen. zowel de oprijlaan als de tuinbestrating.

Het was wel hard werken voor de hoveniers, maar het eind resultaat mag er zeker zijn. Mooie tuinbestratings.
Bedankt voor het tuin advies. Aanrader.

Linda ScholtenClient